Publicaties

KvD Verhalen over leven, werk & zo, van problemisten en partijspelers
Douwes, Max Een veelzijdig man. Zijn meest fantastische "abstracte damkunstwerk", te vergelijken met een ware Picasso, maakte hij, ondergedoken, tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Jong, Rens de "Het is een wonder dat er op zo weinig velden zo veel moois te maken is. Een buitenstaander, zo is mijn ervaring, doet nog wel eens schamper over het mooie damspel."
Kieboom Tom Begonnen met problemen maken op zijn 15e, gestopt op zijn 18e en bij toeval weer sinds zijn 65e helemaal verslingerd geraakt aan de damproblematiek. Webmaster dekvd.net.

Redacteur van de serie 'Hoe ontstaat een damprobleem' in De Problemist.
Kruijswijk, Wendel Algemeen adjunct KvD. Aanschuiven achter het bord tegen iemand die alleen maar wil winnen, zonder oog voor de schoonheid van het damspel, dat vindt hij maar niks. Zijn levenswerk: "Algemene historie en bibliografie van het DAMSPEL".
Leeuwen, Frans van "de DAM Quichotte van de hondervelden", geschreven met hulp van Arne van Mourik, is een spiegel voor de damspeler én damprobleemliefhebber. Vertellingen voor alle dammers en niet-dammers!
Mourik, Arne van Duizendpoot in de 'damproblemistenwereld': bibliothecaris van de KvD, redacteur van De Problemist (o.a. de belangrijke probleemrubriek), schrijver van studies, verhalen, biografieën, werving nieuwe (jonge) leden, etc.!!
Renooij, Albert Van april tot en met oktober 2011 en in april, juni en oktober 2012 publiceerde Arne van Mourik in De Problemist een serie van zes artikelen plus epiloog over de dammer/problemist en dichter Albert Renooij.
Rooij, Leen de Erelid van de KvD en leermeester van vele problemisten. Zeer lezenswaardige probleemrubrieken op de website van Damclub CTD Arnhem.
Ruiter, Dirk de Van deze topproblemist kunnen talloze parels getoond worden. Zijn meest curieuze had niet de opdracht "wit speelt en wint", maar "witte schijf 47 wandelt naar de overzijde van het bord". Weer eens heel wat anders!
Schokker, André Voorzitter van de Kring voor Damproblematiek, zelf geen problemist overigens, die de damproblematiek een zeer warm hart toedraagt en de jaarlijkse KvD kerstoploswedstrijd organiseerde.
Sijbrands, Ton Oud-wereldkampioen en damredacteur van de Volkskrant. Had in de zestiger jaren al een rubriek "dammen" in de Tijd, met zo nu en dan aandacht voor combinaties en de damproblematiek.
Viergever, Jaap Groots problemist en hét gezicht van de KvD (voorzitter) en De Problemist (eindredacteur) van 1984-2003! Het gehele nummer van De Problemist van juni 2013 werd aan deze coryfee besteed. Zie het in memoriam van zijn dochter Jolijn en van Leen de Rooij, namens de Kring voor Damproblematiek.
Wiersma, Harm Zesvoudig wereldkampioen met een damrubriek in de Telegraaf. Zijn kerstpuzzel 2013 bevatte een wonderlijke "Diversiteit aan damproblemen" van de diverse spelsoorten die in de wereld beoefend worden.