Websites


Koninklijke Nederlandse Dambond

Op de site van de KNDB is uitgebreide informatie te vinden over toernooien, de nationale competitie en damclubs in Nederland. Via deze site is er tevens toegang tot de KNDB webwinkel.


Jeugddammen

Speciale site van de KNDB voor jongeren met veel informatie over jeugdtoernooien en dammen door basisscholieren.


Erics damsite

Deze site van Eric van Dusseldorp bevat een mooie verzameling damproblemen in bewegende diagrammen. Zeker de moeite waard, mocht je in onze Showroom zijn 'uitgekeken'! Daarnaast zijn diverse andere damzaken op zijn site te vinden.


End games and more

In deze site van Jaap Bus worden bijzondere eindspelen en andere composities getoond en toegelicht. Deze zijn eveneens met bewegende diagrammen na te spelen.


Alldraughts

Ongeveer een jaar was deze nieuwe website nu in de lucht, een aan dammen gewijde site die vrijwel dagelijks damnieuws bracht. Dit nieuws bevatte alle aspecten en vormen van dammen, waaronder ook de problematiek. De intiatiefnemers waren Jasper Lemmen, Maarten van Leenen en Marcel Kosters. (Deze site stond helaas sinds 7 maart 2016 stil en is daarna helaas verdwenen!)


Slagzet

Hierop kan iedereen zijn standen delen, die door anderen kunnen worden opgelost. Aan elke stand is een moeilijkheidsgraad gekoppeld, inclusief een tijdslimiet voor het oplossen. De site wordt beheerd door Maurits Meijer.


Dammen Startpagina

Dochterpagina van de website Startpagina, die wordt beheerd door Eric van Dusseldorp. Ook hier is veel informatie te vinden over partijdammen en damproblematiek.


Draughts History

Deze site van Arie van der Stoep (onze oud-eindredacteur) bevat de nieuwste inzichten in de geboorte van het damspel, de ontwikkeling van het damspel in de loop der eeuwen en de plaats van het damspel in de samenleving in het verleden. De verkregen inzichten zijn het resultaat van zijn wetenschappelijk onderzoek sinds 1975. (Helaas is deze url overgenomen door een andere partij en is inhoud van de pagina veranderd)


Krekwekdogt

Blog van onze eindredacteur Hein Wilsens, waarop naast problematiek en partijdammen vele andere zaken zijn te vinden waar hij zijn licht op heeft laten schijnen


Turbo Dambase

Digitale encyclopedie met meer dan een half miljoen partijen en composities. Onmisbaar geworden voor zowel partijspelers als problemisten van het mooie damspel!


Virmantas Masiulis

Persoonlijk weblog, waar deze problemist uit Litouwen zijn nieuw composities met grote regelmaat laat zien. M.b.v. de website bing.com/translator kan de tekst vertaald en begrepen worden. (Helaas is deze website ook uit de lucht (2022))


HOOFDLIJN

Op de site van de KNDB is uitgebreide informatie te vinden over toernooien, de nationale competitie en damclubs in Nederland. Via deze site is er tevens toegang tot de KNDB webwinkel.


Damboeken & Zo

Een niet-commerciƫle website voor de verkoop van damartikelen van Henk Stoop. Zowel nieuwe als tweedehands boeken, tijdschriften, borden & schijven, klokken.